Najava: Goran Knežević izlaže u Nevesinju | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Najava: Goran Knežević izlaže u Nevesinju

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:12.04.2019.

Goran Knežević rođen je u Vrbasu. Diplomirao je i magistrirao na Akademiji likovnih umjetnosti Novi Sad. Do sada je imao 27 samostalnih izložbi, kao i više kolektivnih u zemlji i inostranstvu: Subotica, Sombor, Apatin, Novi sad, Kraljevo, Paraćin, Kragujevac, Bileća, Trebinje, Vrbas, Budimpešta, Temišvar.

Kao saradnik radio je na Akademiji umjetnosti Novi Sad od 1998. do 2003. godine. Kasnije je stvarao u statusu slobodnog umjetnika, a od 2010. godine počinje da radi na Akademiji likovnih umjetnosti Trebinje. Dobitnik je više nagrada za svoj rad.

Ljudska figura je uvijek privlačila pažnju slikara. Treba istaći da je u pitanju jedan od težih motiva za vizuelno artikulisanje. Da li zbog toga ili je u pitanju nešto drugo tek, Goran Knežević pripada rijetkom, koliko odvažnom krugu stvaralaca koji je prihvatio akt i ostao vjeran njegovim neiscrpnim izazovima.

Struktura crteža i grafika, u kojima se prevashodno okušava, znatno je uslovljena i određena korišćenim materijalima. U pitanju su grafit i „airbrush“ u kombinaciji sa vodotopivim kredama, te naknadno laviranim tušem.
 


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: