Srpski kandidat za Oskara film "Enklava" večeras u Bileći | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Srpski kandidat za Oskara film "Enklava" večeras u Bileći

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:04.09.2015.

Večeras u 20 časova u bilećkom domu kulture Jefto Dedjer počinje projekcija filma Enklava, a u 19:30 održaće se pres konferencija autora filma Gorana Radovanovića.


Film ''Enklava'', u režiji i po scenariju Gorana Radovanovića, je baziran na vječnoj i poučnoj priči o praštanju i ljubavi.

Film je osvojio nagradu publike na 37. Moskovskom međunarodnom filmskom festivalu i 11. Međunarodnom festivalu u Montereju (Meksiku), pobjednik je 39. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, i izabran je za srpskog kandidata za nagradu Američke filmske akademije za najbolji film na stranom jeziku u 2015. godini... Aplauze, ovacije i suze izmami gdje god se pojavi:Beograd, Niš, Vrnjačka Banja, Moskva, Meksiko, Montreal...

''Enklava je metafizička poruka o suživotu kroz mogućnost ljubavi, do koje se dolazi pročišćenjem nakon pokajanja. Filmskim sredstvima je prezentovana drama s jedne strane srpskog, a sa druge albanskog dečaka, koji nose breme roditeljsko i svega što se događalo na Kosovu i Metohiji. Na kraju filma, njihov odnos dostiže ljubav, odnosno film se završava tamo gde ljubav treba da počne. Najteže je u filmu postići da se vrh emocija poklopi sa krajem priče'', rekao je Goran Radovanović.

Da se u tome uspjelo uverićete se ako dođete na premijernu projekciju filma, u organizaciji ZK''Osvit'',u Dom kulture ''Jevto Dedijer'' u Bileći, u petak, 04. septembra 2015. godine. Početak projekcije je u 20 časova.

Gost večeri je režiser i scenarista ovoga filma - Goran Radovanović, koji je porjeklom iz Bileće.

(BOJAN NOSOVIĆ)


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: