Najava: HERCEGOVINA u objektivu autora iz Beograda | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Najava: HERCEGOVINA u objektivu autora iz Beograda

Izvor: HERCEG TV/Radio Trebinje | Datum:24.04.2019.

U Galeriji Muzeja Hercegovine večeras će biti priređena izložba fotografija pod nazivom „Hercegovina – našim očevima, za pokolenja“, autora Predraga Čerovića i Aleksandra Radoša iz Beograda.

Projekat snimanja Trebinja i okoline dvojica Beograđana porijelom iz Hercegovine započela su prošle godine, vođeni željom da kroz umjetničku fotografiju prikažu ljepote ovog kraja, a sa ciljem da se one ovjekovječe i u knjigu – fotomonografiju Trebinja i okoline.

Na oko 50 fotografija motivi su različiti – osim prirodnih krajolika, starih kuća i građevina, fotografisani su i manastiri i kulturno-istorijski spomenici.

„Projekat koga smo se latili, nije samo naš dug prema precima, već i obaveza da se ostavi trag i vizuelno predanje generacijama ispred nas, što zapravo čini naš identitet kojim treba se ponosimo“ – poručuju autori.

Otvaranje izložbe je u 20 časova.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: