Izložba studenata četiri likovne akademije | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Izložba studenata četiri likovne akademije

Datum:17.03.2015.

U galeriji Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju danas je otvorena zajednička izložba radova studenata završnih godina likovnih akademija u Trebinju, Sarajevu, Banjaluci i Širokom Brijegu.

Izložba studenata četiri likovne akademijeIzložba u Trebinju četvrta je u okviru projekta kreativne saradnje studenata četiri akademije pod nazivom "Zajedno kroz umjetnost", koji je realizovala nevladina organizacija "Ja vrijedim" iz Sarajeva, uz pokroviteljstvo Ambasade Norveške u Sarajevu.

Na izložbi su predstavljeni radovi studenata slikarstva, vajarstva, grafike i dizajna, koji reprezentuju stvaralačke domete i raznolikosti umjetničkih izraza, formi i tehnika, ali i domete i osobenosti pedagoškog rada sa studentima na akademijama likovnih umjetnosti u BiH.

Otvarajući izložbu profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju, istoričar umjetnosti Dragan Čihorić rekao je da je izložba dio kontinuiranog napora da studenti završnih godina prikažu do koje su mjere uspjeli da usvoje i oblikuju pedagošku aktivnost na ovim obrazovnim ustanovama.

Predsjednik organizacije "Ja vrijedim" Vernesa Dedović kaže da završna izložba u okviru projekta stvaralačkih susreta studenata sa četiri akademije likovnih umjetnosti nije kraj, već tek početak saradnje.

Gost izložbe gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić rekao je da važno što je stvaralaštvo objedinilo nastavnike i akademije, ali da je još važnije da je objedinilo mlade ljude, koji se vjerovatno ne bi ni sreli da nije bilo ovog projekta.

Studentski radovi u Trebinju biće izloženi narednih 12 dana.


Izvor: SRNA


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: