Gatačka publika pozdravila film "Enklava" | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Gatačka publika pozdravila film "Enklava"

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:07.09.2015.

Gatačka publika u petak je imala priliku da u sali Doma kulture uživa u filmu "Enklava", reditelja Gorana Radovanovića, koji će na ovogodišnjoj dodjeli "Oskara" biti srpski kandidat za najbolji film van engleskog govornog područja.

U samom središtu filma "Enklava" nalazi se mala srpska zajednica na Kosovu koja je ostala da živi u izolovanim zajednicama - enklavama. Šta se dešava kad neko premine u enklavi a groblje se nalazi van enklave, na neprijateljskoj teritoriji? Kako je uopšte moguće obaviti sahranu u uslovima posleratnog nepovjerenja i etničke mržnje? U ovoj priči, uz mnogo peripetija, jedan osamdesetogodišnji starac će ipak biti sahranjen zahvaljujući svom unuku, desetogodišnjem dječaku koji se usudio da učini nešto nemoguće za obe zajednice na Kosovu, i srpsku i albansku: da zavoli i stekne prijatelja na suprotnoj strani. Ovo je vječna i poučna priča o praštanju i ljubavi.

Reditelj filma je naš hercegovac Goran Radovanović koji je bio i gost projekcije filma te nakon prikazivanja razgovarao sa publikom i odgovarao na njihova pitanja. Radovanović je publici rekao da se film snimao u Valjevu, Negotinu i Beogradu te da je trajalo 33 dana.

Radovanović je priznao i da je očekivao nominaciju za "Oskara" te istakao da posmatrajući reakcije publike širom svijeta gdje je film prikazan očekuje dobre reakcije i američkih stručnjaka za film, a kao glavnog aduta filma ističe njegovo emotivno dejstvo na publiku.

I gatačka publika bila je zadovoljna viđenim ističući emotivne reakcije na film te iskazujući punu podršku reditelju Radovanoviću za njegovo ostvarenje.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: