Narodna biblioteka 'Vladimir Gaćinović' Bileća: Promocija knjige o znamenitim Hercegovcima | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Narodna biblioteka 'Vladimir Gaćinović' Bileća: Promocija knjige o znamenitim Hercegovcima

Izvor: Herceg RTV/Narodna biblioteka "Vladimir Gaćinović" | Datum:10.05.2019.

U Narodnoj biblioteci „Vladimir Gaćinović“ u Bileći sinoć je održana promocija knjige „Znameniti potomci gorštaka Zahumlja, Travunije i središnje Hercegovine“, čiji su autori Dargo Krulj i Mila Torović iz Novog Sada koji su porijeklom iz Hercegovine.

Knjiga na oko 200 strana velikog formata i savremenog dizajna donosi osvrte na život i djelo preko 400 znamenitih Hercegovaca iz oblasti istorije, nauke, kulture, obrazovanja, sporta...

O knjizi je šire govorio jedan od autora Dago Krulj, naglasivši da je osnovni cilj bio približiti Hercegovinu i njene znamenite ljude širom svijeta.  Recenzenti Olgica Cepf i Đorđe Cimerman kažu da se u tome u dobroj mjeri uspjelo i pored težine zadatka koji su autori imali.

Knjiga je izašla u izdanju izdavačke kuće „Prometej“ iz Novog Sada 2018. godine i pobudila je interesovanje šire čitalačke publike.

Recenzije i odabrane tekstove iz knjige sinoć su čitale učenice SŠC Bileća Milica Kuljić i Danijela Batinić. Program promocije vodila je Irena Dunđer, direktor bilećke biblioteke.

Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: