Bileća: Predstavljena knjiga 'Ad fontes' Radinka Krulanovića | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Bileća: Predstavljena knjiga 'Ad fontes' Radinka Krulanovića

Izvor: HERCEG TV/Narodna biblioteka Bileća | Datum:17.05.2019.

Promocija najnovijeg književnog ostvarenja - zbirke pjesama „Ad fontes“ (Sa izvora), autora Radinka Krulanovića iz Nikšića održana je sinoć, u Domu kulture "Jevto Dedijer". Knjiga je izašla u izdanju „Matice srpske - Društvo članova u Crnoj Gori“ u Podgorici i pobudila je veliko interesovanje čitalačke publike.

Na predstavljanju u Bileći o knjizi su govorili: prof. Svetozar Ćiraković, prof. Darka Deretić, direktor bilećke biblioteke Irena Dunđer i autor. Odabrane stihove je čitao i program promocije vodio Marko Kovačević.

„Koncipirajući knjigu kao sedam autopoetičkih ispovijesti u kojoj se našlo oko 70 pjesama, Krulanović se iskazao kao vrsan tvorac pjesničke riječi sa snažnim porukama i poukama“ - naglasio je, pored ostalog prof. Ćiraković.

„Poezija Radinka Krulanovića je misaona, refleksivna, tjera nas da razmišljamo, tjera nas da djelujemo. Krulanović, profesor filozofije i logike, prije nekolike godine ostao je bez posla kada je odbio da se odrekne srpskog jezika zarad nekog novog, iskarikiranog jezika. Tim prije, njegova poezija je snažna, protkana istinskim rodoljubljem i patriotizmom“- rekla je direktor Biblioteke Irena Dunđer.

Muzičkim akordima zvucima na gitari program obogatio je učenik Muzičke škole u Trebinju Andrej Vukoje.

Organizator je Narodna biblioteka "Vladimir Gaćinović" Bileća.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: