Vaso Đondović najbolji guslar Republike Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Vaso Đondović najbolji guslar Republike Srpske

Izvor: Radio Trebinje | Datum:19.05.2019.

Vaso Đondović iz Guslarskog društva „Starina Novak“ sa Pala pobjednik je 26. Festivala guslara Republike Srpske, koji je sinoć završen u Trebinju u organizaciji Saveza guslara RS i pokroviteljstvom Grada Trebinja.

Drugo mjesto pripalo je Vitomiru Arseniću iz Guslarskog društva „Filip Višnjić“ iz Istočnog Novog Sarajeva, dok je treći bio Miloš Vukoje iz Guslarskog društva „Vojvoda Vlatko Vuković“ iz Bileće.
U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je guslarima gatačkog društva „Tešan Podrugović“, drugo mjesto Guslarskom društvu „Vojvoda Nedeljko Vidaković“ iz Trebinja , a treće guslarima društva „Starina Novak“ sa Pala.
U večerašnjem finalu festivala, u prepunoj pozorišnoj sali Kulturnog centra, nastupilo je 20 najboljih guslara Republike Srpske, a o nagrađenima odlučivao je petočlani žiri, kojim je predsjedavao prof. dr Saša Knežević.

Domaćini dvodnevnog festivala – polufinalne i finalne smorte guslara su trebinjska guslarska društva „Vojvoda Luka Vukalović“ i „Vojvoda Nedeljko Vidaković“.

Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: