Šantićeve večeri poezije u Mostaru i Nevesinju | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Šantićeve večeri poezije u Mostaru i Nevesinju

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:13.09.2015.
Nastupom srpske filmske, pozorišne i televizijske glumice Vesne Čipčić i Udruženja operskih pjevača iz Banjaluke "Figaro" u utorak, 15. septembra, biće svečano otvorene 96. "Šantićeve večeri poezije" u Vladičanskom dvoru u Mostaru.

Publiku i ove godine očekuje bogat i pažljivo biran program, a dan poslije otvaranja biće izvedena monodrama "Oskar i mama Roz", čiji je tekst nastao na osnovu bestselera Erika Emanuela Šmita. Monodramu u režiji Nebojše Bradića izvešće Vesna Čipčić.

Narednih dana planirano je predstavljanje knjige "Hronologija života Alekse Šantića" autora Šemsudina Zlatka Serdarevića, te veče sa Vesnom Kapor.

U saradnji sa  nevesinjskom „Prosvjetom“ u petak, 18. septembra u Gradskoj galeriji biće priređeno književno veče „Druga Šantićeva kuća“. Tom prilikom biće promovisana nova zbirka pripovijedaka mr Momčila Golijanina, a pripremljen je i kratak muzički program.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: