Književno veče Marka Šelića Marčela u Narodnoj biblioteci | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Književno veče Marka Šelića Marčela u Narodnoj biblioteci

Izvor: Biblioteka Trebinje | Datum:24.05.2019.

Narodna biblioteka Trebinje sinoć je organizovala književno veče Marka Šelića Marčela, popularnog muzičara, književnika i kolumniste iz Beograda. Čitaonica u biblioteci je bila puna do posljednjeg mjesta, a svi su oduševljeno slušali ovog mladog umjetnika koji je do sada, pored pet studijskih albuma, objavio i tri romana, zbirku kratkih priča i eseja, a i brojne kolumne i strip ilustracije.

„Moje književne večeri služe za razbijanje predrasuda o književnim večerima. Da ne bude dosadno, već da se uključi živa reč, da ljudi pitaju, da kroz zanimljiv način prodremo u to šta pišemo“, kaže on.

Marčelo kaže da je tip prepravljača, da uvijek iznova i iznova uviđa greške stvarajući i da koliko ima napisanih riječi toliko ima i bačenih.

„Ali treba znati kada je granica, kada više nema smisla ispravljati. Ja volim da čitam i volim da stvaram. Ima dela koja pripadaju dečijoj književnosti, a nanovo ih čitam kao što je „Mali princ“. Kaže se kada nešto novo čitate, ukrali ste vreme nečem novom. Ali to nisu ista čitanja jer nismo isti mi u srednjoj, osnovnoj kada čitamo o sada kada smo odrasli“, priča Marčelo koji je profesor srpskog jezika i književnosti. Kaže da se najviše od djece može naučiti i da bi volio da radi profesorski posao ali mu vrijeme ne dozvoljava.

„Klinci veruju da svet može biti bolje mesto i to tako treba“, zaključuje on.

Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: