Marčelo oduševio i Bilećane (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Marčelo oduševio i Bilećane (FOTO)

Izvor: HERCEG RTV | Foto: HERCEG RTV | Datum:25.05.2019.

U Domu kulture „Jevto Dedijer“ u Bileći sinoć je održano književno veče popularnog muzičara, književnika i kolumniste iz Beograda Marka Šelića Marčela.

Marko Šelić je pisac kojem se dogodila muzika iako hronologija objavljenih djela sugeriše da se dogodilo obrnuto. Do sada je ovaj mladi umjetnik objavio pet studijskih albuma, četiri romana, zbirku kratkih priča i eseja, kao i brojne kolumne i strip ilustracije gdje radi i kao urednik.

Kroz impresivan razgovor koji je vodio s direktoricom Biblioteke Irenom Dunđer, on je na njemu svojstven način govorio publici koja je njegovo kazivanje pratila sa velikim interesovanjem. Marčelo je naglasio da njegove književne večeri služe za razbijanje predrasuda o šablonskim književnim večerima te da nastoji da književno veče bude prilika da se čuje živa riječ pisca u interakciji s publikom.

Odlomke iz knjiga čitale su učenice Srednjoškolskog centra Danijela Batinić i Milica Kuljić, a organizatori književne večeri bili su Udruženje „Liber“, drušrvo za oluvanje Narodne biblioteke i Narodna biblioteka „Vladimir Gaćinović“ u Bielći.

 


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: