Koncert gitarskog tria Volante | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Koncert gitarskog tria Volante

Izvor: HERCEG TV | Foto: HERCEG TV | Datum:28.05.2019.

Koncert gitarskog tria ''Volante'' će se održati u Galeriji Muzeja Hercegovine u Trebinju, u utorak 28. maja 2019. godine sa početkom od 20.00 časova.

Jedan od projekata za decentralizaciju kulture koji je prepoznalo i podržalo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske je projekat "Muzičko putovanje" Asocijacije gitarista "102 ŽICE". 

Projekat uključuje koncertno izvođenje gitarskog tria "Volante" koji čine Nataša Jokić - profesor gitare na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, Violeta Lučić - profesor gitare u Muzičkoj školi "Vlado Milošević" Banja Luka i Sunčica Trkulja - profesor gitare u Muzičkoj školi "Savo Balaban" Prijedor.

Na repertoaru su djela šarolikog karaktera za jednu, dvije i tri gitare, pisana u različitim stilskim periodima, tako da će publika imati priliku da čuje barokne, klasične, romantične i savremene kompozicije za gitaru.

Osnovni cilj projekta je približavanje kulturnih sadržaja manjim sredinama u Republici Srpskoj kako bi se obogatio njihov kulturni život, te da bi učenici osnovnih škola i ostali posjetioci imali priliku da upoznaju i dožive gitaru i klasičnu muziku iz neposredne blizine.

Ulaz je besplatan. Dobro došli!

Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: