Otkrivena bista dr Arčibalda Rajsa u Beogradu | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Otkrivena bista dr Arčibalda Rajsa u Beogradu

Datum:16.09.2015.

U Domu Vojske Srbije 15.09.2015. godine otkrivena je bareljef bista velikog prijatelja srpskog naroda dr Arčibalda Rajsa.

arcibald rajs

U prisustvu velikog broja ljudi i uglednih zvanica među kojima su bili i profesor Srboljub Živanović, predsednik Međunarodne komisije za istinu o Jasenovcu i Anatolij Dmitrijevič Stepanov, istoričar i glavni urednik sajta “Ruska Narodna Linija” iz Petrograda.

Bareljef u bronzi otkrio je vojni ataše Švajcarske, pukovnik Lars Vejslstrup.

Tom prilikom održan je prigodan kulturno-umetnički program u kome su učestvovali hor “Braća Baruh”, vokalni solista Svetlana Stević Vukosavljević, prodekan Kriminalističko-policijske akademije prof. dr Milan Žarković, jedan od priređivača knjige “Ratni izveštaji iz Srbije i sa Solunskog fronta” Milan Starčević i glumac Ljubivoje Tadić.

Njegov nastup sa monodramom “Čujte Srbi” u kojoj je akcenat stavljen na srpske “Solunce” i kasniju nepravdu prema njima, naišao je na posebno topao prijem kod prisutnih.

arcibald rajs 2Slavko Gojković, donator bareljefa, profesor dr Srboljub Živanović i Anatolij Dmitrijevič Stepanov

Medija centar “Odbrana” pri Ministarstvu odbrane Srbije u saradnji sa inicijativnim odborom “U ime sećanja na dr Arčibalda Rajsa” i donatorom Slavkom Gojkovićem (rođen u Hercegovini, u Gacku, unuk solunskog dobrovoljca), vlasnikom preduzeća “OMEGA-HEMING” iz Beograda, bili su organizatori ove manifestacije.

Na kraju programa, za učesnike i ugledne goste organizovan je prigodan koktel.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: