Najava: Promocija knjige 'Čovek koji je pleo smrt' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Najava: Promocija knjige 'Čovek koji je pleo smrt'

Izvor: Muzej Hercegovine/Herceg tv | Datum:11.06.2019.

U Dučićevoj sali Muzeja Hercegovine u Trebinju, 14. juna 2019. godine u 20.00 časova, biće upriličena promocija istorijskog romana ''Čovek koji je pleo smrt'' autora Nebojše Rudana, u izdanju Književne zajednice ''Jovan Dučić'' Trebinje. Na promociji će, pored autora, govoriti i recenzenti knjige g. Petar V. Arbutina, književni kritičar i književnik iz Beograda i prof. dr Radoslav Milošević iz Trebinja.

Odlomak iz recenzije g. Petra V. Arbutine: ''Nebojša Rudan je napisao roman o Hercegovini i hercegovačkim karakterima, o onima koje treba pamtiti i o onima koje ne smemo zaboraviti, o bezimenim žrtvama i poznatim egzekutorima. Drugi svetski rat u Hercegovini, podele po ideološkim linijama i tragična zakrvljenost, samo je scenografija u kojoj se „zakoni vrste najbolje vide“, kako je govorio H.L. Borhes. Zato je Rudanu bilo mnogo važnije da dubinski sagleda tamna mesta karaktera svojih junaka, da osvetli zaboravljene epizode u kojima su istinski ljudi gradili etičke imperative, svedočeći svoju ljudskost, a zločinci upražnjavali ličnu ideološku demonologiju.''

Dobro došli!

Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: