Najava: Koncert klasične muzike u Muzeju Hercegovine | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Najava: Koncert klasične muzike u Muzeju Hercegovine

Izvor: Muzej Hercegovine/Herceg tv | Datum:11.06.2019.

 U Galeriji Muzeja Hercegovine u Trebinju, u četvrtak, 13. juna sa početkom u 20.30 časova, biće održan koncert klasične muzike, koju će izvoditi profesor klavira, mr Nevena Đeklić. 

  Mr Nevena Ćeklić je završila SMŠ i Muzičku akademiju  u Sarajevu. Dalje školovanje na postdiplomskom studiju nastavila je na Konzervatorijumu „Musorgski“ u Ekaterinburgu (Rusija) u klasi prof. Natalije Pankove.

Sticajem ratnih dešavanja u BiH umjetnička i pedagoška djelatnost pijanistkinje i muzičkog pedagoga Nevene Ćeklić ostavila je tragove u više gradova: Sarajevo, Herceg Novi, Novi Sad, Istočno Sarajevo. Od 1999 god. zaposlena je na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu na klavirskoj katedri.

 Istražujući kretanja u muzičkoj pedagogiji u svjetskim okvirima, mr Nevena Ćeklić izgrađuje svoj pristup uvođenja mladih u svijet muzike i muzičkog opismenjavanja, baziran na višegodišnjem iskustvu i rezultatima. Objavila je četiri knjige namjenjene početnoj nastavi klavira predškolskog i ranog školskog uzrasta: Muzički bukvar, Svirajmo zajedno, Hoću da koncertiram i Uvod u muzičku kulturu.

Niz objavnjenih publikacija autorke Nevene Ćeklić namjenjene su upoznavanju i približavanju čitaoca konstelacijama koje su određivale muzičke tokove u prošlosti sa namjerom da mladi ljudi prošire fond znanja iz opšte kulture i sa nadom da će ih to oplemeniti i učiniti boljim ljudima. 

Program koncerta / Recital

T. Albinoni  Adađo u ge-molu  ar. N. Ćeklić

V. A. Mocart  Rondo  Ge-dur K 525

B. Klaibern Sjećanje na Rusiju

F. Šubert  Emprompti op.142 br 1,2 i op. 899 br.4

F. Šubert – F. List Ave Marija

F. Šubert– F. List Greta za preslicom

Gost koncerta: Nikola Radić, student u klasi prof. Nevene Ćeklić

F. Šopen Balada br. 3 As-dur op 47

N. Paganini - F. List „Zvončići“

Koncert organizuje Muzička škola Trebinje, u saradnji sa Muzejom Hercegovine u Trebinju. 


Dobro došli!


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: