Najava: Izložba Bojane Stojaković 'U svom filmu' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Najava: Izložba Bojane Stojaković 'U svom filmu'

Izvor: KC TREBINJE/HERCEG TV | Datum:19.06.2019.

U galeriji Kulturnog centra Trebinje u petak, 21. juna u 20 časova biće otvorena sedma samostalna izložba Bojane Stojaković, likovne umjetnice iz Doboja pod nazivom “U svom filmu”. 

Trebinjska publika biće u prilici da vidi oko pedeset radova na papiru rađenih akrilom, uljem, ugljem, pastelnom kredom i kombinovanim tehnikama. 

Riječ je o slikama nastalim u periodu od 2007. do 2019. godine a predstavljaju isječke iz serija: “Ljubanici”, “Trudnoća”, “Pripovjedač”, “Finska” i “Bazeni”.
Bojana Stojaković je 2002. godine diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju  u klasi profesora Marka Musovića, a 2009. godine je magistrirala na Akademiji umjetnosti u Banja Luci, odsjek slikarstvo u klasi profesora Radomira Kneževića.
Do sada je učestvovala na više kolektivnih izložbi, a izdvajamo Likovni simpozijum u El Guni i međunarodno trijenale grafike, Kairo i Aleksandrija. Član je Evropske asocijacije likovnih umjetnika sa sjedištem u Esenu.
Ulaz je slobodan.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: