Najava: Predstavljanje Zbornika radova 'Srpsko pisano nasljeđe i istorija srednjovjekovne Bosne i Huma' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Najava: Predstavljanje Zbornika radova 'Srpsko pisano nasljeđe i istorija srednjovjekovne Bosne i Huma'

Izvor: Muzej Hercegovine/Herceg tv | Datum:19.06.2019.

U Galeriji Muzeja Hercegovine u Trebinju, u okviru održavanja Druge naučne konferencije Srpsko pisano nasljeđe i istorija srednjovjekovne Bosne i Huma, koja se održava povodom obilježavanja jubileja Osam vijekova samostalnosti Srpske pravoslavne crkve , u petak 21. juna u 19.00 časova, biće upriličena promocija zbornika i časopisa.

19.00 časova - Predstavljanje Zbornika radova ''Srpsko pisano nasljeđe i istorija srednjovjekovne Bosne i Huma'', u organizaciji Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, Filozofskog fakulteta Univerziteta Istočno Sarajevo, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci. O zborniku će govoriti: akademik Jasmina Grković-Mejdžor (Filozofski fakultet Novi Sad), dr Srđan Rudić (Istorijski institut Beograd) i prof. dr Zorica Nikitović (Filološki fakultet Banja Luka),

19.30 časova - Promocija izdanja U ZNAKU VELIKIH JUBILEJA, u organizaciji Centra za crkvene studije, Međunarodnog centra za pravoslavne studije i Centra za Vizantijsko-slovenske studije Univerziteta u Nišu. Na promociji izdanja će govoriti: prof. dr Zorica Nikitović, doc. dr Kristina Mitić i prof. dr Dragiša Bojović.
1. „Srpska kraljevstva u srednjem veku“ (povodom osam vekova srpske državnosti)
2. Tematski broj časopisa Crkvene studije ''Sveti Sava i osam vekova Srpske crkve'' (povodom osam vekova od autokefalnosti)
3. Zbornik „Božidar Vuković i srpska knjiga u Veneciji“ (povodom pet vekova srpske knjige u Veneciji).

Predstavljanje Zbornika i promocija izdanja biće upriličeni zahvaljujući saradnji Organizacionog odbora naučnog skupa '' Srpsko pisano nasljeđe i istorija srednjovjekovne Bosne i Huma'' i Muzeja Hercegovine u Trebinju.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: