U Nevesinju otvorena izložba mladih umjetnika iz škole "Kembridž" | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U Nevesinju otvorena izložba mladih umjetnika iz škole "Kembridž"

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:23.06.2019.

U Gradskoj galeriji u Nevesinju otvorena je izložba likovnih radova „15 godina sa vama“ Škole crtanja i slikanja centar „Kembridž“ .

Izložbu je otvorio profesor u ovoj školi Dragan Batinić istakavši da je ovo treća izložba polaznika Škole crtanja i slikanja u ovoj školskoj godini. On je naglasio da ga raduje što školu pohađa mnogo talentovane djece koja pokazuju veliko interesovanje za umjetnost.

Na izložbi se sa preko stotinu radova predstavilo 47 polaznika škole, sve slike su rađene u ovoj školskoj godini, a korištene su različite tehnike kao što su olovka, ulje, akril, tempere. Teme su takođe bile raznovrsne i maštovite gdje je svako na svoj način prenio doživljaj okoline i svog emotivnog stanja.

“Kembridž centar”već 15 godina radi sa mladim talentima, uzrasta od 6 do 15 godina. Mnogi od njih nastavili su i kasnije da se bave umjetnošću, a neki su upisali i likovne akademije.

Školu vode profesori Dragan Batinić za Nevesinje, Jelena Glogovac Savić za Gacko, Jelena Uljarević za Bileću i Sandra Cumbo za Trebinje, pod rukovodstvom direktora Centra Kembridž Vere Milošević.

 


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: