„Porodične priče“ izvedene u Kulturnom centru | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

„Porodične priče“ izvedene u Kulturnom centru

Izvor: Kulturni centar | Datum:24.06.2019.

U pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje odigrana je predstava “Porodične priče”, rađena po tekstu Biljane Srbljanović, autora čije se drame izvode u preko pedeset pozorišta u Evropi i Americi, a u režiji Dragana Đedovića.


Riječ je o sedam porodičnih priča u kojima je odnos roditelj, dijete brutalan, nasilan, pun ogorčenosti i nasilja.

Očima djeteta Vojin (12 godina), Milena (11 godina), Andija (10 godina) i Nadežda (11 godina), Biljana Srbljanović posmatra surovu stvarnost bilo kog predgrađa, bilo kog grada.

Četvoro djece spas od svkodnevnice traže u svom dvorištu koje postaje pozornica, a porodične priče koje nam pričaju su surove, teške i na momente veoma brutalne.

Okosnica ovog dramskog komada je pitanje šta mlad i obrazovan čovjek može da radi na ovim prostorima, čemu da se nada i u šta da vjeruje?

Mladi glumci: Milica Glogovac, Nemanja Bajić, Duje Martinović i Jelena Jandrić maestralnom glumom zaslužili su mnogo više od aplauza.

Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: