Najava: Koncert kamerne muzike TRIO SIRIUSA | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Najava: Koncert kamerne muzike TRIO SIRIUSA

Izvor: Muzej Hercegovine/Herceg tv | Datum:01.07.2019.

 U Galeriji Muzeja Hercegovine u Trebinju, u utorak, 2. jula 2019. godine, sa početkom u 20.00 časova, TRIO SIRIUS održaće koncert kamerne muzike. TRIO SIRIUS čine Stefan Peričić, flauta; Ana Jontes, flauta i Maja Petijević, klavir.

Stefan Peričić je rođen u Pančevu 1995. godine. Nižu muzičku školu je završio u Tivtu u klasi prof. Brune Matijević, a Srednju muzičku školu „Vida Matjan“ u Kotoru u klasi prof. Admira Šabovića i prof. Zorane Jovanović. Upisao je četvrtu godinu Muzičke akademije Cetinje u klasi prof. Marije Đurđević Ilić. Kao solista i u kamernim sastavima učestvovao je u brojnim Republičkim takmičenjima kao i Međunarodnim takmičenjima u Valjevu i Beogradu. Pohađao je seminare kod eminentnih profesora kao što su: Janoš Balint, Dejan Gavrić, Peter Lukas Graf, Feliks Rengli, Karolj Maročik i drugi. Kao flautista i pikolista sarađivao je sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom.

Ana Jontes je rođena je u Kotoru 1995. godine. Svoje muzičko obrazovanje je započela u Osnovnoj muzičkoj školi u Herceg Novom u klasi prof. Ivane Petković. Srednju muzičku školu "Mihailo Vukdragović" je upisala i završila u klasi prof. Biljane Price u Šapcu. Osnovne studije je završila na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi prof. Marije Đurđević Ilić. Usavršavanje je nastavila na razmjeni studenata u Trstu, završivši specijalističku godinu sa glavnim predmetom flauta na konzervatorijumu "Đuzepe Tartini" u klasi prof. Đuzepine Maskereti. Još jednu specijalističku godinu, smjer kamerna muzika završava 2019. godine na Cetinju u klasi prof. Žane Lekić. Tokom svog školovanja osvojila je više nagrada na Republičkim i Međunarodnim takmičenjima. Pohađala je kurseve renomiranih pedagoga kao što su: Marina Nenadović, Ljubiša Jovanović, Dejan Gavrić, Nataša Marković Paklar, Alenka Zupan, Matej Zupan, Peter Lukas Graf.

Maja Petijević je rođena u Trebinju (Republika Srpska), 27.3.1996. godine. U rodnom gradu završava Osnovnu muzičku školu u klasi Janje Hajrović. Svoje dalje muzičko obrazovanje nastavlja u Srednjoj muzičkoj školi "Isidor Bajić" u Novom Sadu, u klasi profesora Frederika Stankovića. Diplomirala je u junu 2019. godine na Muzičkoj akademiji u Cetinju, gdje joj je mentor bio profesor Oleksiy Molchanov. Svoj prvi solistički koncert je održala u Slovačkoj gimnaziji "Jan Kolar" u Bačkoj Palanci. Muzičku akademiju upisuje 2015. godine u Cetinju (Crna Gora).
U septembru 2017. godine, u okviru kamerne muzike, imala je dva koncerta na prestižnom italijanskom festivalu "Nei suoni dei luoghi", u Italiji i Sloveniji. Svirala je pred Vojvotkinjom Kamilom iz Engleske (Duchess of Cornwall) kada je sa Princem Čarlsom bila u posjeti Crnoj Gori.
Bila je dio mnogih seminara i ljetnjih škola, kao i masterklasova kod eminentnih profesora: Juri Kot, Dimitri Romano, Olga Borzenko, Irena Mijušković i drugi. 
Radi kao profesor klavira, kamerne muzike i korepeticije u Osnovnoj školi "Savo Popović" u Cetinju i Srednjoj muzičkoj školi "Trebinje" u Trebinju.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: