Filmski festival u Trebinju: Anica Dobra i Irfan Mensur dobitnici „Zlatnog platana“ | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Filmski festival u Trebinju: Anica Dobra i Irfan Mensur dobitnici „Zlatnog platana“

Izvor: Herceg tv | Datum:08.07.2019.

Glumci Anica Dobra i Irfan Mensur ovogodišnji su dobitnici nagrade za izuzetan doprinos evro-mediteranskom filmu „Zlatni platan“, koja će im  biti dodijeljena na 7. Festivalu mediteranskog i evropskog filma koji 27. jula počinje u Trebinju, saopštio je Savjet festivala.

Festival, koji se ove godine održava pod sloganom „U zasviježđu platana“, traje do 2. avgusta.

Tokom sedam festivalskih dana biće prikazano 20 igranih, kratkih i dokumetarnih filmova iz Srbije, Republike Srpske, BiH, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Libana, Italije, Češke, Turske, Austrije, Izraela…

Projekcije filmova biće priređene u Kulturnom centru i na Ljetnoj sceni Doma mladih, kao i na terasi hotela „Leotar“, gdje će ove godine, po prvi put, biti priređena druženja publike sa glumcima.

U okviru festivala biće priređena i izložba posvećena nedavno preminulom glumačkom bardu – Ivu Gregureviću, dok će u Muzeju Hercegovine biti održana filmska radionica koju će voditi profesori Radoslav Vladić i Petar Stanojlović.

Festival organizuju Tangram centar iz Beograda, Alpe-Adria kulturna mreža, Mediteran centar Trebinje, Kulturni centar Trebinje, Dom mladih Trebinje i hotel „Leotar“, uz podršku Grada Trebinja, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Uprave za dijasporu Republike Srbije.

Prijatelji festivala su „Foto Momo“ i hotel „Platani“, a medijski sponzori su Edu televizija, Elta TV, Radio Trebinje, Blic, Glas Trebinje i portal TrebinjeLive.info.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: