Najava: Književno veče 'Tragom predaka' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Najava: Književno veče 'Tragom predaka'

Izvor: Muzej Hercegovine | Datum:22.08.2019.

Književno udruženje "Susret" Trebinje treću godinu za redom organizuje netipične pjesničke večeri u saradnji sa Muzejom Hercegovine.

 

Već drugu godinu manifestacija je podržana od strane Ministarstva spoljnih poslova Srbije (Uprava za dijasporu i saradnju sa Srbima u regionu).Projekat pod nazivom "Očuvanje srpske tradicije i poetska moć srpske istorije" sastoji se iz dvije povezane manifestacije - Viteška nadmetanja "Dušanov mač, Stefanov štit" i poetsko - scensko večeri "Tragom predaka".

Pjesnikinje Olgica Cice i Milana Babić ugostiće velikane srpske poetske misli: akademika Gojka Gojka Đoga i Milicu Bakrač. Književno veče će obogatiti drevna srpska pjesma u izvođenju Marije Ninković i klavirskoj pratnji Božidara Boba Vučura, radovi na svili Olivere Milunović i dječiji radovi polaznika Centra Kembridž (Srpski srednjovjekovni grbovi).
Svoj doprinos su dale i ugledne pjesnikinje iz Srbije:Slovenka Marić i Marija Jeftimijević Mihajlović, koje su poslale svoje stihove koje se tematski uklapaju u poetiku večeri, a idejnu osnovu poduprijeće i  pjesme Vaska Pope čije će stihove govoriti Romana Roganović i Milena Mima Šekarić članice Književnog udruženja "Susret" Trebinje.



Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: