U Narodnoj biblioteci promovisan prvjenac Aleksandra Aca Rosandića | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U Narodnoj biblioteci promovisan prvjenac Aleksandra Aca Rosandića

Izvor: Radio Trebinje | Datum:31.08.2019.

U Narodnoj biblioteci Trebinje sinoć je promovisana  knjiga poezije “Plamena staza” autora Aleksandra Aca Rosandića.

Iako je Rosandićeva ovo prva zbirka pjesama “pobrala” je sve pohvale prisutnih koji su u velikom broju došli da podrže svog mladog, talentovanog sugrađanina.

Urednik knjige Ljubisav Ljubo Bjelić iz Podgorice je istakao da s velikim zadovoljstvom pomaže mladim piscima, posebno koji su tako talentovani kao Rosandić, te dodao ga je mladi Trebinjac iznenadio sa oko 1.100 pjesama koje mu je poslao na uvid.

“Veoma je bilo teško napraviti pravi odabir, jer svaka pjesma nosi određenu težinu. Pokušao sam da usmjerim srodne teme u jednu cjelinu. S Aleksandom ćemo se i ubuduće družiti, jer ono što on radi vrijedno je da ugleda i svjetlost dana”, istakao je Bjelić.

Bjelićev sugrađanin, recezent Slobodan Čurović je naglasio da je Rosandić odškrinuo jedna vrata iza koji se ukazao bogat rasadnik stihova koji su odraz njegove duše i osjećajnosti.

“Pred ovim mladim pjesnikom je dosta žara i  marljivosti. Njegove knjige su pune ljubavi, a  riječi koje koriste su odraz njegove duše, traganja, iskušenja…”, rekao je Čurović.

Autor knjige se zahvalio svima koji su prepoznali njegov talenat i pomogli  da stihovi koje je dugo godina stvarao  dobiju slobodu i da se nađu među, kako je rekao, pravim koricama.

Rosandić je istakao da inspiraciju nalazi svuda oko sebe, na ulici, bazenu, parku i da mu, iz toga razloga, nije ni bio problem napisati toliki broj pjesama.

Rosandićev prvjenac biće promovisan i na sajmu knjiga u Beogradu.

Rosandić je rođen 1992. godine u Trebinju.Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: