U DUČIĆEVOM DUHU: Pesničko veče Čukaričana i Trebinjaca u Beogradu | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

U DUČIĆEVOM DUHU: Pesničko veče Čukaričana i Trebinjaca u Beogradu

Izvor: Slobodna Hercegovina | Datum:12.10.2015.

U prostorijama Udruženja Trebinjaca Jovan Dučić u Beogradu, u sali Hercegovaca, upriličeno je pesničko veče na kome su svoje stihove govorili pesnici Trebinjci, članovi Udruženja, koji žive u Beogradu i članovi Kluba pisaca Čukarica.

Slika 2Aleksandra Milovanović, Udruženje Trebinjaca

Uz prisustvo brojnih slušalaca, članova  Udruženja, veče je proteklo u natpevavanju na obostrano zadovoljstvo. Pesnici su još jednom pokazali da je poezija govor duše i jezik srca.

Slika 1Jovanka Stevanović, Klub pisaca Čukarice

Ispred Trebinjaca svoje stihove govorili su : Božidar Glogovac, dr Vukašin Lugonja, Milivoje Mišo Rupić, Aleksandra Milovanović, Milun Radović, Goran Lučić i Obrad Miljanović, koji je svoje stihove u desetercu publici predstavio i uz gusle. Ispred pisaca Čukarice nastupili su: Neđo Ćićo, Stojanović, Jovanka Stevanović, Dragana Krtolica, Miroslav Ćosović, Plamenka Đogo Vulić, Blagica Antić, Miroslav Đolović, Mimi Dekleva, Radojka Stanojević i Branislav Makljenović.

Slika 3Obrad Miljanović, Udruženje Trebinjaca

Neki od pesnika sa Čukarice svoje korene vuku iz Hercegovine, pa kako su istakli ovo veče im je pričinilo dvostruko zadovoljstvo, što su među pesnicina i što su među Hercegovcima.

Članovi Kluba pisaca Čukarica izrazili su želju da posete Trebinje i u njemu održe književno veče. Udruženje Trebinjaca „Jovan Dučić“ u Beogradu potrudiće se da im se ova želja ispuni,  da bolje upoznaju Hercegovinu i Trebinje, a svoju poeziju predstave trebinjskoj publici, kako bi  doprineli zbližavanju Trebinja i Beograda i njegove opštine Čukarice.

Slika 4Aleksandra Milovanović i Neđo Ćićo Stojanović, predsednik Kluba pisaca Čukarica

Druženje je nastavljeno uz prigodan koktel i prijateljski razgovor.

M. Rupić


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: