Izložba slika likovne kolonije 'Kolo' u Bileći | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Izložba slika likovne kolonije 'Kolo' u Bileći

Izvor: RTRS | Datum:20.09.2019.

Izložba slika međunarodne likovne kolonije "Kolo" iz Trebinja, na kojoj će biti predstavljeni radovi 33 slikara iz zemlje i inostranstva, biće otvorena veečras u Galeriji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" u Bileći.

- Izložbu će otvoriti Nikola Kusovac, najbolji istoričar umjetnosti u Srbiji i šire, a biće predstavljen uži izbor radova iz fundusa četiri saziva, koliko je kolonija do sada imala - rekao je Srni član Odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" i akademski slikar iz Bileće Drago Vučić.

Međunarodnu likovnu koloniju "Kolo" koja okuplja likovne umjetnike iz različitih zemalja Evrope, četvrtu godinu zaredom, organizovali su Muzej Hercegovine i Udruženje likovnih umjetnika Istočne Hercegovine "Milorad Ćorović" iz Trebinja.

Izložba slika u Bileći biće organizovana u okviru Ćorovićevih susreta pisaca "Srpska proza danas" koji se održavaju od 20. do 22. septembra.

Otvaranje izložbe najavljeno je za 19.00 časova.




Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: