Završeni Ćorovićevi susreti | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Završeni Ćorovićevi susreti

Izvor: Radio Gacko | Datum:22.09.2019.

Predstavljanjem „Prosvjetinih“ izdanja sinoć je u saborištu Parohijskog doma u Danićima zvanično zatvoren 21. Naučni skup istoričara. Istaknuti naučni radnici, istoričari, književnici – učesnici Ćorovićevih susreta u Gacku i Bileći, danas će prilikom povratka u Srbiju na Bogoslovskom fakultetu u Foči upriličiti kulturno-istorijski čas.

Podsjećamo, Naučni skup istoričara u Gacku i ove godine je okupio eminentne istoričare iz Srbije, Crne Gore, RS i Rusije. Na temu „Srpski dobrovoljci iz Rusije i Amerike“ predstavljeno je dvanaest referata a ostali će biti naknadno priloženi. Svi referati će biti objedinjeni u „Zborniku“ koji će svjetlost dana ugledati do sljedećih Ćorovićevih susreta kada će biti i zvanično predstavljen.

Prestižno priznanje, nagrada „Vladimi Ćorović“ ove godine je jednoglasnom odlukom stručnog žirija otišla u ruke prof.dr Miri Radojević, redovnoj profesorici Filozofskog fakulteta u Beogradu i dopisnom članu SANU za djelo „Srpski narod i jugoslovenska kraljevina 1918 – 1941, od jugoslovenske ideje do jugoslovenske države“.

Nagrada „Svetozar Ćorović“ u Bileći je dodijeljena Slobodanu Vladušiću za istoriografskin roman „Veliki juriš“.

Recimo na kraju da su organizatori ove najznačajnije kulturne manifestacije kod nas OO SPKD „Prosvjeta" Gacko i Bileća, pokrovitelji Opštine Gacko i Bileća u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture RS.Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: