Pavlova pećina stavljena pod zaštitu: Uskoro uređenje | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Pavlova pećina stavljena pod zaštitu: Uskoro uređenje

Izvor: HERCEG TV | Foto: Ilustracija | Datum:04.10.2019.

Odlukom Narodne skupštine Republike Srpske o zaštiti spomenika prirode „Pavlova pećina“ je stavljena pod režim zaštite II stepena. Upravljač Pavlovom pećinom je Grad Trebinje. Obzirom da je prema Zakonu o zaštiti prirode propisana obaveza upravljača da donese Plan upravljanja za zaštićena područja uz prethodno pribavljene saglasnosti Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju kao i Zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa, Grad Trebinje je preuzeo zakonski utvrđene obaveze i izradio i skupštini grada predložio isti na usvajanje.

Ovim Planom, Grad Trebinje je definisao smjernice kojih se mora držati u narednom periodu, a tiču se očuvanja ovog zaštićenog područja sa obuhvatom od 16.4 Ha, zatim planom ulaganja u infrastrukturu, propisno označiti lokalitet, urediti pristupni put, dovesti u odgovarajuće stanje okolno uređenje, uređenje staza, osvjetljenje, omogućiti razna istraživanja, promocija ovog lokaliteta i uvrštavanje istog u turističe atrakcije Grada Trebinja.Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: