Bileća: Promocija knjige Gorana Ivića | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Bileća: Promocija knjige Gorana Ivića

Izvor: Radio Bileća | Datum:04.10.2019.

Promocija zbirke pjesama „Cvijeće i (ne)cvijeće", autora Gorana Ivića održana je sinoć u Domu kulture "Jevto Dedijer" u Bileći.

Gorana Ivića život je nosio raznim putevima, od Sarajeva gdje je rođen, preko Bileće gdje je završio osnovnu i srednju školu do Novog Sada gdje je završio fakultet i gdje i danas živi i radi. Kako sam ističe, on se najviše osjeća Bilećaninom i ova zbirka je skoro u cjelosti posvećena upravo Bileći.

„U zbirci se prepliću razigranost srećnog djetinjstva, nježne emocije prema ženi, roditeljima, zavičaju, ali i tuga i melanholija zbog prolaznosti života i mladosti, zbog nepovrata bezbrižnih dječačkih dana, ogorčenost i bol zbog okrutnosti i otuđenosti svijeta u kome danas živimo.“, govoreći o knjizi „Cvijeće i (ne)cvijeće“ istakla je direktor Biblioteke Irena Dunđer.

Odabrane stihove iz knjige „Cvijeće i (ne)cvijeće govorile su učenice Srednjoškolskog centra „Golub Kureš“ u Bileći: Darija Kuljić i Dragana Boljanović, dok je akordima na gitari promociju upotpunio Dimitrije Samardžić.

Organizator je Narodna biblioteka "Vladimir Gaćinović" Bileća.



Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: