Novi ciklus obrazovnih radionica u Muzeju Hercegovine | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Novi ciklus obrazovnih radionica u Muzeju Hercegovine

Izvor: Muzej Hercegovine | Datum:09.10.2019.

U okviru obilježavanja Međunarodne nedjelje djeteta, Muzej Hercegovine u Trebinju započinje novi ciklus obrazovnih radionica za predškolce. Hercegovačka narodna nošnja i običaji biće tema ove radionice.

Naši najmlađi sugrađani će saznati kako su se nekada oblačili naši preci, od čega su pravili odjeću , šta su nosili u svečanim prilikama, a u praktičnom dijelu radionice naučiće kako se nekada češljala vuna, šta je to vreteno i kako se krunio kukuruz i sijalo brašno, ali i kako se prosila djevojka.

Radionica će se održati 12. oktobra 2019. sa početkom u 11 časova. Prijave na broj telefona muzeja  059 271 060, e-mail [email protected] ili putem Fejsbuk stranice Muzej Hercegovine Trebinje, kao i na broj telefona 066 113 762 Dragane Rogan, vaspitača, koja će voditi radionicu za preškolce u saradnji sa kustosima Muzeja Hercegovine. Dobro došli!



Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: