Pred publikom prvi roman Ljubinjca Draška Sikimića ČVOR NA OMČI | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Pred publikom prvi roman Ljubinjca Draška Sikimića ČVOR NA OMČI

Izvor: Radio Trebinje | Datum:10.10.2019.

U novopokrenutoj ediciji „Prvi roman“ beogradske izdavačke kuće „LOM“ ovih dana, pred Sajam knjiga, izašao je i prvi roman Ljubinjca Draška Sikimića „Čvor na omči“.

Osvrćući se na tu knjigu u jednoj emisiji Radio Beograda, urednik pomenute izdavačke kuće Flavio Rigonat istakao je da je riječ o vrlo uspjelom i kvalitetnom djelu, dodajući da je Sikimić do sada široj publici bio poznat samo kao pjesnik.

„LOM“ mu je prije ovog romana, za koga autor u nekoliko navrata navodi da ga je napisao lijevom rukom, objavio tri zbirke poezije: „Smotuljci“ (2016), „Ogrebotine“ (2017) i „Moje kosti ujedaju“ (2018).

Opredjeljujući se za rečenice koje bi trebale da na tren odslikaju dušu „Čvora na omči“, Sikimić, koji je rođen 22. marta 1984. u Ljubinju – gdje i danas živi – opredijelio se za ove:

„Padao sam kroz svoje misli, privezan za teška i nejasna osjećanja, tonuo sam sve dublje, bio sam majmun koji pada sa drveta, beskrajno visokog stabla, padao sam kroz grane velikom brzinom i ni za jednu nisam mogao da se uhvatim, samo sam padao, padao i bio šiban policu svakom granom koja mi promakne.

A promicale su sve.“

Autor nam je još rekao da planira putovanje u Beograd na Sajam knjiga, nakon čega će odlučiti da li će i kako organizovati promociju svog prvog romana po Hercegovini.Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: