DVIJE DECENIJE EPISKOPSTVA VLADIKE GRIGORIJA | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

DVIJE DECENIJE EPISKOPSTVA VLADIKE GRIGORIJA

Izvor: SRNA | Datum:12.10.2019.

Svečana akademija povodom 20 godina episkopstva vladike Grigorija održana je sinoć u prepunoj pozorišnoj sali Kulturnog centra u Trebinju, a glavni organizator bila je Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska.

O djelu i boravku vladike Grigorija u Hercegovini govorili su sveštenici i naučni radnici, ali i umirovljeni vladika Atanasije.

"Uvek sam verovao u njega, on je znao sa narodom, znao je da radi, ako sam ja nešto započeo, on to trostruko napravi", istakao je umirovljeni vladika Atanasije.

Vladika diseldorfski i sve Njemačke Grigorije zahvalan je sveštenstvu što su organizovali svečanost.

"Zahvalan sam episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom Dimitriju i sveštenicima koji su ovo priredili. Bilo je sada malo lakše i njima i meni pošto sada nisam njihov pretpostavljeni", rekao je vladika Grigorije.

Vladika Grigorije je istakao da se sa radošću sjeća svakog dana u Hercegovini, ali i da se rado vraća u ove krajeve.

"Dvadeset godina zaista nije malo. Tih 20 godina u Hercegovini je ono što je meni radost i najveća snaga", naglasio je vladika Grigorije.

Na pitanje na šta je najviše ponosan u Hercegovini, vladika Grigorije kaže da odgovor nije lako dati.

"Ono što uvijek izdvajam jeste izgradnja Hercegovačke Gračanice i Prebilovaca", istakao je vladika Grigorije.

On je dodao da su Prebilovci kruna njegovog rada na ovom prostoru, ali istakao i veliki uspjeh obnove Žitomislića i Sabornog hrama u Mostaru.Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: