Hercegovački umjetnici izlagali u Savjetu Evrope | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Hercegovački umjetnici izlagali u Savjetu Evrope

Izvor: Radio Trebinje | Datum:20.10.2015.

U holu Palate Evrope u Strazburu, sjedištu Savjeta Evrope, danas je otvorena izložba radova članova Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine „Milorad Ćorović“.

strazburHercegovački umjetnici dobili su jedinstvenu priliku da svoje radove predstave evropskim diplomatskim delegacijama u ovoj međunarodnoj organizaciji, prvog dana zasjedanja Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti, a u okviru aktivnosti povodom predsjedavanja BiH Komitetom ministara u Savjetu Evrope.

„Već dvije godine se pregovaralo o ovoj izložbi, koja je konačno danas realizovana. Bila je odlično posjećena, obzirom da je to bio ujedno i posljednji dan predsjedavanja BiH Komitetom ministara u Savjetu Evrope. Zaista nam je velika čast i uspjeh da je naše Udruženje moglo da predstavi svoje radove, a samim tim i Hercegovinu na tako važnom događaju i mjestu“, rekla je za Radio Trebinje potpredsjednik ULUIH-a Snježana Domazet.

Izložbu pod nazivom „Hercegovina“ otvorio je ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

Ministar uprave i lokalne samouprave RS Lejla Rešić, koja predvodi delegaciju BiH na ovom kongresu, istakla je za Srnu važnost ovog vida promocije ljepota Hercegovine i izrazila nadu da će svi delegati imati priliku da dođu i upoznaju se sa našom tradicijom.

Na otvaranju izložbe u holu Palate Evrope bio je i predsjednik Kongresa lokalnih o regionalnih vlasti Žan Klod Frekon, te generalni sekretar Kongresa Andreas Kifer.

Na izložbi je predstavljeno 20 radova isto toliko umetnika iz Hercegovine: Nine Lojović Milinić, Snježane Domazet, Tatjane Topalović, Tanje Pikula, Draga Vučića, Goran Knezevića, Dragana Batinića, Vere Kekić, Radmile Lizdek, Olivere Ćuk, Branke Anđelić, Nataše Milović, Ivane Gurović, Zoran Dragičevića, Irene Jakšić, Jelene Glogovac Savić, Branka Anđelića, Dragana Bartule, Dražena Milića i Dragoslava-Bata Šarovića.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: