Aplauzima i emocijama praćen nastup 'Srbskih pravoslavnih pojaca' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Aplauzima i emocijama praćen nastup 'Srbskih pravoslavnih pojaca'

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:17.10.2019.

U okviru manifestacije "Dani Srbije u Srpskoj", večeras su u punoj sali Kulturnog centra Trebinje nastupili beogradski a kapela sastav "Srbski pravoslavni pojci".

Marko Kačarević, idejni tvorac i osnivač pojačkog sastava je napomenuo da je ovo treći put da nastupaju u Trebinju u jednoj godini.

"Večeras smo pjevali numere u tri bloka, duhovne, nacionalne i etno, da bismo pokazali ljudima da treba da cuvamo tradicionalne pjesme", istakao je Kačarević i dodao da je pjevanje a kapela mnogo teže jer je svaka muzika pokrivanje nečega a glas "na suvo" se ne može pokriti.

"Nama je najvažnije da prenesemo ljubav i energiju. Emocija, gostoljublje koje mi imamo", naglašava Kačarević i dodaje da je naredni nastup planiran za 18.oktobar u Bijeljini.

Zoran Milošević, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Grada Trebinje kaže da su i prethodna dva nastupa koje je ovaj pojački sastav imao u našem gradu bili među najboljim koncertima koji su prikazani trebinjskoj publici.

"Veoma je važno da se sačuva tradicionalna muzika sto ovaj sjajni sastav i čini. Hvala im na svim komplimentima koje su uputili na račun našeg grada i našeg gostoprimstva", zaključio je Milošević.Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: