Još jedan blistav nastup predstave 'Koferi' dramske grupe JU Gimnazije 'Jovan Dučić' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Još jedan blistav nastup predstave 'Koferi' dramske grupe JU Gimnazije 'Jovan Dučić'

Izvor: JU GIMNAZIJA "JOVAN DUČIĆ" | Datum:21.10.2019.

Dramska grupa JU Gimnazije ,,Jovan Dučić“ iz Trebinja  sa predstavom  ,,Koferi“  učestvovala je u petak na 18. oktobra, na Festivalu omladinskih pozorišta Republike Srpske ,,Derventa fest 2019.“  Festival je takmičarskog karaktera i dodjeljuju se nagrade za najbolju predstavu, nagrada za najboljeg glumca i glumicu, takođe, za scenografiju, kostim i drugo.

Od 21 prijavljene predstave, trebinjski ,,Koferi“ selektovani su među pet predstava za takmičarski dio festivala. Pohvala za glumačko ostvarenje pripalo je Gaju Prcoviću koji je govorio čuvene stihove pjesme ,,Naši dani“ Vladislava Petkovića Disa.

Organizator festivala je ,,Dis - Pozorište mladih  Banjaluka“ i Asocijacija  omladinskih pozorišta Republike Srpske, a pokrovitelj Vlada Republike Srpske. Festival predstavlja tradicionalnu  manifestaciju koja se organizuje od 1998. godine, a ovogodišnji domaćin bila je  Narodna biblioteka ,,Branko Radičević“ Derventa. 

 Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: