Bileća: Promovisane knjige prof. dr Milana Blagojevića | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Bileća: Promovisane knjige prof. dr Milana Blagojevića

Izvor: NARODNA BIBLIOTEKA BILEĆA | Datum:28.10.2019.

U prostorijama Doma kulture „Jevto Dedijer“ u Bileći održana je promocija knjiga „Hrestomatija tehnologije ohaerizma“ i „Fenomenologija (ne)prava“, autora prof. dr Milana Blagojevića iz Banjaluke.

Profesor Blagojević ukazao je bilećkoj publici na sve nepravilnosti i nedosljednosti u sprovođenju Dejtonskog sporazuma i uticaju ohaerizma na razgradnju Republike Srpske. Slikovito i argumentovano je objasnio publici nacionalnu i ustavnu patologiju srpskog naroda koje proističi jedna iz druge. 

Milan Blagojević od 1.7.2012. radi kao sudija Okružnog suda u Banjaluci. U dosadašnjoj sudijskoj karijeri radio je kao predsjednik Suda za prekršaje u Petrovu na Ozrenu, sudija Vojnog suda u Bijeljini, sudija Osnovnog suda u Doboju i sudija Opštinskog suda u Travniku. Redovni je profesor ustavnog prava i profesor visoke škole za predmete krivično pravo i krivično procesno pravo. Jedanaest godina je nastavnik na brojnim visokoškolskim ustanovama u Republici Srpskoj.  Autor je ili koautor 26 knjiga iz oblasti prava, te preko 60 naučnih i stručnih radova iz oblasti prava objavljenih u brojnim naučnim i stručnim časopisima. Učesnik je više naučnih skupova u zemlji i inostranstvu. Bio je senator Republike Srske.

Na kraju večeri gospodin Blagojević je Narodnoj biblioteci „Vladimir Gaćinović“ poklonio je veliki broj svojih naslova, a i svi prisutni dobili su knjigu na poklon.

Organizator večeri bila je Narodna biblioteka „Vladimir Gaćinović“ u Bileći.Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: