Zajednički nastup horova iz Bristola i Trebinja | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Zajednički nastup horova iz Bristola i Trebinja

Izvor: Radio Trebinje | Foto: SRNA | Datum:25.10.2015.
U sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg večeras je održan koncert duhovne muzike hora „Eksaltejt singers“ iz Bristola u Engleskoj i trebinjskog Crkvenog hora „Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški“.

Pjesma zbližila dva narodaNa programu su bila djela duhovnog i svjetovnog karaktera, a na kraju koncerta prisutni su dugotrajnim aplauzom nagradili izvođače.

Bristolski duhovni sastav, pod dirigentskom palicom Dejvida Ogdena, i trebinjski crkveni hor, pod vođstvom Stojanke Gudelj, nastupili su sa odvojenim repertoarima – a kompoziciju „Tebe pojem“ Stevana Mokranjca izveli su zajedno.

Prema riječima dirigenta Dejvida Ogdena, hor broji oko 40 članova koji se bave različitim profesijama, a izvode djela engleskih kompozitora.

„Hor je osnovan je 2002. godine i iza sebe imamo četiri studijska albuma i preko 150 koncerata, medijskih nastupa i drugih izvođenja širom scena Velike Britanije, Španije, Poljske, Italije i Češke Republike. U Trebinju smo nastupili u okviru turneje zemalja Balkana. Bili smo u Hrvatskoj, a sutra pjevamo u Crnoj Gori. Veliko je zadovoljstvo što smo večeras nastupili u Trebinju“, istakao je Ogden.

Hor „Eksaltejt singers“, po izboru Britanske nacionalne televizije, predstavljao je Ujedinjeno Kraljevstvo u polufinalu Evropskog horskog takmičenja „Pustite ljude da pjevaju“, 2012. godine.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: