Najava: Izložba slika Miće Popovića i Vere Božičković Popović | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Najava: Izložba slika Miće Popovića i Vere Božičković Popović

Izvor: Muzej Hercegovine | Datum:02.11.2019.

Izložba slika Miće Popovića i Vere Božičković Popović, Centra za kulturu "Vuk Karadžić" Loznica, biće upriličena u Muzeju Hercegovine  2. novembra 2019. godine, sa početkom u 18.30 časova.

Stalna postavka slika Miće Popovića i Vere Božičković Popović osnovana je 1989. godine, na osnovu ugovora o poklonu sklopljenog između darodavca Miće Popovića i opštine Loznica. Svečano je otvorena 28. oktobra 1989. godine. Smještena je na spratu Kuće Katića, u ulici Jovana Cvijića broj 15 u Loznici.

Izložba nosi naziv Priča u slikama. „Time što je pažljivo odabrao djela koja će zavještati svom rodnom gradu, Mića Popović u ovaj prostor unosi najintimniji dio sebe kao umjetnika i pravi detaljnu retrospektivu svog cjelokupnog umjetničkog djelovanja i stvaranja.

Na otvaranju izložbe, osim domaćina, direktora Muzeja Hercegovine u Trebinju gđe Ivane Grujić, obratiće se direktor Centra za kulturu "Vuk Karadžić" Loznica gđa Snežana Nešković Simić, pomoćnik Ministra prosvjete i kulture gđa Tanja Đaković i gradonačelnik Trebinja g. Mirko Ćurić.

Izložba se može pogledati do 15. decembra 2019. godine.



Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: