Poklon koncert predsjednika RS i opštine Nevesinje | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Poklon koncert predsjednika RS i opštine Nevesinje

Izvor: Opština Nevesinje | Foto: Opština Nevesinje | Datum:05.11.2019.

Pod pokroviteljstvom Predsjednika RS u sklopu „Promocije dječijeg stvaralaštva“, dječiji hor „Vrapčići“ održaće  koncerte  u 25 gradova  Republike Srpske do kraja godine, a  novi album „Tenis kraljica“ biće promovisan i u našem gradu, kako bi organizatori obradovali najmlađu populaciju.

Poklon koncert  Predsjednika RS i  Opštine Nevesinje će se održati u Domu kulture „Nebojša Glogovac“, 10. novembra 2019. godine u 13:00 časova.

Dječiji hor „Vrapčići“ od svog osnivanja omogućava djeci da se razvijaju kroz pjesmu, igru i scenski nastup, da postanu komunikativniji, samouvjereniji, kreativniji, čime jačaju  njihove ličnosti,  jer svim ovim elementima postaju ispunjeniji i radosniji, a samim tim i sposobniji za uspješniji život kada odrastu.

„Vrapčići“ su do sada objavili preko 100 pjesama na raznim izdanjima, neke od pjesama nalaze se u udžbenicima za muzičku kulturu, a odlukom Ministarstva prosvjete i kulture njihove  pjesme dobile su odobrenje za korištenje u nastavi muzičke kulture u predškolskim ustanovama i razrednoj nastavi osnovnih škola.

Odlukom Predsjednice Republike Srpske, za izvanredne uspjehe i nagrade, a povodom jubileja 25 godina uspješnog rada, odlikovani su  Ordenom  Njegoša II reda.




Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: