Najava: Koncert dua Nuclear Okra | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Najava: Koncert dua Nuclear Okra

Izvor: Muzej Hercegovine | Datum:05.11.2019.

U Galeriji Muzeja Hercegovine u Trebinju, u srijedu, 6. novembra, sa početkom u 19.00 časova, biće upriličen koncert dua Nuclear Okra, Larry Hammett, gitara i Miranda Arana, flauta. Koncert se održava u organizaciji Guitar United Fest Istočno Sarajevo, u saradnji Muzičke škole „Trebinje“ i Muzeja Hercegovine u Trebinju.

Nuclear Okra je novi i uzbudljivi duo iz Oklahome, SAD, koji čine dugogodišnji saradnici Larry Hammett, gitara i Miranda Arana, flauta. Crpeći inspiraciju iz velikog izvođačkog iskustva i poznavanja najrazličitijih žanrova: klasične, renesansne, džez, flamenko, latino i Balkanske muzike, ovi umjetnici stvaraju muzičko tkanje od poznatih i egzotičnih zvukova obogaćeno uzbudljivim improvizacijama, modernim tehnikama izvođenja i originalnim kompozicijama. Nastupali su širom Evrope i Amerike na festivalima i u značajnim koncertnim salama Sharp Concert Hall, the Fred Jones Jr. Museum, the Norman Performing Arts Center i mnogim drugim ali i kao ulični muzičari i učesnici alternativnih muzičkih događanja. 


Larry Hammett, učenik pored ostalih i velikog Kristofera Parkeninga, direktor je studija gitare na univerzitetu u Oklahomi. Nastupao je i vodio majstorske radionice u Francuskoj, Meksiku, Argentini, Grčkoj, Srbiji i Španiji i velikom broju država Amerike i cijenjeni je izvođač na klasičnoj, džez, folk i pop gitari. Suosnivač je dva festivala u Grčkoj - Unlimited Music & Arts Festival i Paros International Guitar Festival. Već šest ljetnih sezona boravi u Španiji gdje sarađuje sa flamenko gitaristima a ove godine vodio je i radionice sa poznatim majstorom flamenka Oscar-om Herrerom u Santanderu. Njegove kompozicije uključuju djela za gitaru solo, džez, avangardna ostvarenja i muziku za moderni ples. Autor je šest izvanredno ocijenjenih i izvođenih albuma: Brazos Island, The Larry Hammett Quartet, Fantasias Felines, The Larry Hammett Quartet featuring Genie Jones, Musiques a Voir, and Live At The Grand House, a takođe je aktivan kao producent i aranžer na brojnim klasičnim i pop albumima.


Miranda Arana,

Miranda Arana, flautista rodom iz zapadnog New York-a. Predaje World Music na univerzitetu u Oklahomi. Nakon studija klasične flaute na čuvenoj Eastman School of Music počela je da otkriva strast prema improvizaciji i tradicionalnoj muzici svijeta. Putovala je i nastupala širom svijeta sa irskim, bliskoistočnim, latinoameričkim, tibetanskim i vijetnamskim ansamblima kao što su The Phong Nguyen Ensemble, Dadon, Ladies at Play, Banish Misfortune, Arabesque, Alma Latina, Nur, a u posljednje vrijeme u duu Nuclear Okra. Pored ostalih nastupala je i u prestižnim salama Carnegie Hall, Lincoln Center, the Smithsonian i Symphony Space. Njeno očaravajuće muziciranje zabilježeno je na albumima The Ladies at Play - Once Upon A Waltz i Swimming Down the Stars, i grupe Arabesque - Glen Road to Cordoba i A Turk in Galway Nuclear Okra Medley Vimeo.
Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: