Glumački duo iz Šapca zatvorio Dane malih stvari | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Glumački duo iz Šapca zatvorio Dane malih stvari

Izvor: Radio Trebinje | Datum:10.11.2019.

U Trebinju su sinoć završeni 14. Dani malih stvari, predstavom „Iskušenje“, u produkciji Scene „Maska“ i Šabačkog pozorišta, koju je na sceni Kulturnog centra izveo poznati glumački par - Aneta i Ivan Tomašević.

Intrigantna priča, izmaštana sa one strane života - odakle i čovjekov svijet, njegove želje, uvjerenja i postupci izgledaju bitno drugačiji  - dramatizacija je romana „Bog, Đavo i ja“ Dragana Marinkovića Francuza, čiji adaptaciju i režiju potpisuje Ivan Tomašević.

Doajen srpskog pozorišnog stvaralaštva za Radio Trebinje kaže da tema, samo po sebi, privlači pažnju publike: šta se dešava poslije smrti, da li počinje neki novi život i kakav bi on mogao da bude - pitanja su koja svako od nas sebi postavlja.

Iako se posjetioci pozorišta više raduju komedijama, prije dva mjeseca na festivalu duo drame u Topoli upravo je predstava „Iskušenje“ osvojila nagradu publike.

„I oni koji su je gledali više puta, svaki put u predstavi otkriju nešto novo. Poslije predstave ljudi puno razmišljaju o temama koje ona otvara, ne samo o životu poslije smrti, nego i o tome - da li postupamo pravilno sada dok smo živi. Šta smo zgriješili i da li će nam biti oprošteno? Da li će nas se oni prema kojima smo se ogriješili, a to su obično naši najbliži, kad ih jednom sretnemo, ako to postoji - stidjeti ili će nam oprostiti?“, kaže Ivan Tomašević.

 

Aneta i Ivan Tomašević česti su gosti Trebinja na „Danima malih stvari“.

„Svaki festival ima svojih problema i svoju borbu za opstanak, a nama je drago da možemo da pomognemo, da damo doprinos da ovaj festival nastavi sa radom i u ovim teškim vremenima za kulturu. Sa Trebinjem smo jednu predstavu već radili u koprodukciji /„Toksini“/ a nadamo se da će biti još takvih zajedničkih predstava“, ističe glumac iz Šapca.



Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: