Etno grupa Simonida i Crkveni hor kralj Milutin proslavili krsnu slavu | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Etno grupa Simonida i Crkveni hor kralj Milutin proslavili krsnu slavu

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:18.11.2019.

Etno grupa Simonida i Crkveni hor Kralj Milutin obilježili su juče krsnu slavu posvećenu srpskim kraljevima Milutinu i Dragutinu i kraljici Jeleni Anžujskoj. Nakon svete liturgije koju su služili mjesni sveštenici, presječen je slavski kolača, a potom je u porti hrama Vaznesenja Gospodnjeg priređeno posluženje za sve goste. Bilo je ovo lijepo druženje uz trpezu ljubavi.

Članovi Etno grupe Simonida su Nađa Kilibarda, Nataša Brenjo, Adrijana Kovačević, Marina Todorović, Anđela Bratić, Jelena Lizdek, Irina Kilibarda, Nina Golijanin, Ana Avdalović, Mihaela Vujadinović, Anja Jeremić, Anđela Samardžić i Đorđe Perišić, a grupu vodi profesorica Jelena Kilibarda. Sa radom su počeli krajem 2015. godine, a nešto kasnije je formiran Crkveni hor Kralj Milutin.

Njeguju tradicionalnu srpsku muziku koju, kako kažu, žele da otrgnu od zaborava, a na njihovom repertoaru mogu se naći duhovne, tradicionalne i zabavne pjesme.



Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: