"Terapijom" završen festival | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

"Terapijom" završen festival

Izvor: SRNA | Datum:04.11.2015.

Predstavom "Terapija" završen je jubilarni 10. Interdisciplinarni festival "Dani malih stvari" u Trebinju, na kojem su u protekla tri dana odigrane četiri predstave iz tri teatra.

"Terapijom" završen festivalSinoćnja predstava pozorišta "DIS" iz Banjaluke je priča o mladom bračnom paru koji prolazi kroz težak period i pokušava da spasi brak, a rađena je po tekstu "Nem’reš pobjeć’ od neđelje" Tene Štivičić.

Glumci ove komedije Bojan Kolopić i Smiljana Marinković izrazili su zadovoljstvo prijemom kod trebinjske publike, ističući da ovaj grad odiše festivalskom atmosferom.

Predstava "Terapija" je 2014. godine od strane publike bila proglašena za najbolju na festivalu TIFBU u Bugojnu.

U okviru festa glumci Fakulteta dramskih umjetnosti u Beogradu izveli su predstavu "Bog da prosti", po motivima romana "Petrijin venac" Dragoslava Mihailovića i "Dnevnik jednog ludaka" od Nikolaja Vasiljevića Gogolja.

Predstavom "Putujuće pozorište Šopalović" LJubomira Simovića nastupili su gosti iz Kosovske Mitrovice - ansambl Fakulteta umjetnosti Priština.

Organizator manifestacije je Kulturna scena "Male stvari" iz Trebinja.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: