Biblioteke iz Beograda poklonile 685 knjiga Studentskom domu Foča | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Biblioteke iz Beograda poklonile 685 knjiga Studentskom domu Foča

Izvor: SRNA | Datum:26.11.2019.

Biblioteka Studentskog doma Foča proširila je bibliotečki fond zahvaljujući Narodnoj biblioteci Srbije i Gradskoj biblioteci Beograda.

Narodna biblioteka Srbije darovala je ovoj ustanovi 330, a Gradska biblioteka Beograda 355 knjiga, što stručne literature za studente Medicinskog i Bogoslovskog fakulteta, što beletristike, čija je ukupna vrijednost oko 7.000 KM.

Srđan Drašković, direktor Studentskog doma Foča u kojem je trenutno smješteno 346 studenata Medicinskog i Bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, zahvalio je bibliotekama iz Srbije za značajnu pomoć.

"Ono što još više raduje jeste da će to biti kontinuirana saradnja i što će oni nastaviti da nam pomažu da proširujemo bibliotečki fond. Nedavno smo i od Medicinskog fakulteta u Foči, sa kojim imamo odličnu saradnju, dobili 30 knjiga, pa i njima zahvaljujem", rekao je Drašković.

On je dodao da biblioteka, koja je formirana prošle godine, trenutno ima nešto više od 1.000 knjiga, najviše stručne literature, ali i beletristike.

"Studenti su najčešće zainteresovani za stručnu literaturu. Medicina, stomatologija i drugi studijski programi su prilično teški i obimni, pa možda nemaju toliko vremena za beletristiku, a mi smo im ovdje omogućili i korišćenje dva računara za pisanje seminarskih radova, koje mogu i da odštampaju bez ikakave naknade", naveo je Drašković.

Student treće godine Medicinskog fakulteta Svetozar Gužvić iz Šekovića kaže da je biblioteka prilično snabdjevena.

"Koristim biblioteku, trenutno sam uzeo jednu knjigu koja mi je potrebna za pripremanje ispita. Koliko vidim, imaju sve knjige koje su nam potrebne na fakultetu", kaže Gužvić.



Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: