Promovisan roman-hronika 'Čekajući žutu vojsku' Šćepana Aleksića | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Promovisan roman-hronika 'Čekajući žutu vojsku' Šćepana Aleksića

Izvor: Radio Trebinje | Datum:28.11.2019.

Roman-hronika „Čekajući žutu vojsku“, autora Šćepana Aleksića, dobitnika treće nagrade na ovogodišnjem konkursu "Zlatna sova" Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, promovisan je večeras u Narodnoj biblioteci Trebinje.

Poetskim jezikom u ovoj velikoj i bogatoj epskoj tvorevini, pisac naglašava da će nemir i vijekovna mržnja u Bileći nestati, prema proročanstvu derviša Šukrije Kusturice, pojavom žute vojske, piše u obrazloženju žirija koji je dodijelio nagradu.

“Ovo što sadrži roman je mala hronika Bileće i Hercegovine, odnosno jedna romaneskna istorija ovog dijela RS tokm posljednjih 200 godina, rekao je u svom obraćanju autor romana Šćepan Aleksić i izrazio nadu, da Bileću, kao i cijelu Hercegovinu, bolji dani čekaju kada, kako je rekao “dođe žuta vojska ili kako bi naši stari rekli žuti mravi”.

Dejan Kerleta, portparol Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, gvoreći o nagrađnom romanu Šćepana Aleksića rekao je da je ovaj roman izabran između više desetina romana pristiglih na konkurs ted a će naići na topao prijem kod čitalaca.

Prethodno je Aleksićeva knjiga  promovisana i u Domu kulture "Jevto Dedijer" u Bileći.



Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: