Dvadeset pet godina rada i postojanja Kulturno-umjetničkog društva 'Zelengora' Gacko | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Dvadeset pet godina rada i postojanja Kulturno-umjetničkog društva 'Zelengora' Gacko

Izvor: Radio Gacko | Foto: Radio Gacko | Datum:09.12.2019.

Igrom i pjesmom, baš kako i dolikuje, Kulturno – umjetničko društvo „Zelengora“ Gacko proteklog vikenda obilježilo je 25 godina rada i postojanja. Ovaj jubilej proslavili su uz pomoć prijatelja folkloraša iz Ansambla narodnih igara „Lijevče“ Srbac, a specijalni gost večerio bio je pjevač narodne muzike, Milomir Miljanić.

Da cijeni i poštue rad ovog društva, potvrdila je i publika – sala Doma kulture bila je ispunjena do poslednjeg mjesta. Ovim koncertom folkloraši Zelengore stavili su tačku na svoj ovogodišnji rad, ali i kroz premijerno predstavljene koreografije publici su još jednom pokazali značaj očuvanja tradicije i narodih običaja.

Predsjednica društva, Radoviljka Mijanović, nije krila zadovoljstvo i ponos na sve sekcije, od one najmađe do najstarije.

„Zaista sam i srećna i zadovoljna. Emocije su pomiješane, svi vrijedno rade. Sve koreografije koje su izvedene potpuno su nove – od igara Vladičinog hana, prego igara Crne trave, Sarajevsko polje… Sve je to na čemu su i oni radili i u čijem su stvaranju učestvovali. Sudeći po reakcijama publike, uradili smo dobar posao, i drago nam je zbog toga. Zadajemo uvijek visoke ciljeve i tako ćemo nastaviti i u budućem periodu“, rekla je Mijanović.

Za pomoć i podršku u radu, tokom koncerta zahvalnice su uručili osnivaču Opštini Gacko, Upravi i Sindikalnoj organizaciji preduzeća RiTE Gacko, te brojnim drugim preduzećima, udruženjima i organizacijama sa područja Gacka ali i susjednih gradova.
Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: