Najava: Promocija monografije '100 Šantićevih večeri poezije', knjige 'Mostarski dragulji', i izložba 'Šantićeve večeri poezije i Književna nagrada Aleksa Šantić' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Najava: Promocija monografije '100 Šantićevih večeri poezije', knjige 'Mostarski dragulji', i izložba 'Šantićeve večeri poezije i Književna nagrada Aleksa Šantić'

Izvor: Muzej Hercegovine | Datum:14.12.2019.

U nedjelju, 15. decembra 2019. godine u Muzeju Hercegovine u Trebinju, sa početkom u 18.00 časova održati promocija monografije „100 Šantićevih večeri poezije“ autora o. Radivoja Krulja i knjige „Mostarski dragulji“ autora Josipa Muselimovića, kao i izložba Zlatka Serdarevića ,,Šantićeve večeri poezije i Književna nagrada Aleksa Šantić“, u organizaciji SPKD Prosvjete GO u Mostaru i Muzeja Hercegovine u Trebinju. Na promociji učestvuju: Josip Muselimović, Zlatko Serdarević, Vuk Bačanović, Ivana Grujić i Radivoje Krulj.

Monografija „100 Šantićevih večeri poezije“ autora o. Radivoja Krulja daje cjelokupan istorijat ove važne kulturne manifestacije koja nosi ime jednog od naših najvećih pjesnika. Knjiga sadrži dokumente, zapise, fotografije i faksimile vezane za održavanje ovog književnog događaja.

U svojoj knjizi „Mostarski dragulji“ autor, akademik Josip Muselimović predstavio je biografije poznatih Mostaraca i Mostarki. Biografije su date u formi intervjua, koje je autor vodio sa književnicima, muzičarima, sportistima, glumcima i likovnim umjetnicima koji su porijeklom iz Mostara.

Izložbom Zlatka Serdarevića ,,Šantićeve večeri poezije i Književna nagrada Aleksa Šantić“ daje se pregled svih događaja i dešavanja posvećenih Aleksi Šantiću, održanih za vrijeme pjesnikovog života i nakon njegove smrti. Ti događaji su se održavali u različitim društvenim sistemima i pod različitim nazivima, ali Šantić je bio glavna tema svakog od njih. Izložba se sastoji od faksimila plakata, pozivnica, afiša, programa, novinskih članaka, fotografija i ostale građe.

Dobro došli!



Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: