'Krugovi' Dragana Batinića predstavljeni trebinjskoj publici | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

'Krugovi' Dragana Batinića predstavljeni trebinjskoj publici

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:23.12.2019.

U Galeriji Muzeja Hercegovine večeras je otvorena izložba „Krugovi“, akademskog slikara Dragana Batinića.

Na izložbi je predstavljeno više od trideset radova kombinovane tehnike, koje karakteriše kružna forma ispunjena različitim materijalima, među kojima dominiraju drvo, kanap, metal, boja, žica, tekstil i drugi.

Batinić je istakao da su „Krugovi“ nastajali preko dvije godine, a bavio se odbačenim materijalima koje je selektivno prikupljao i aplicirao na kružne forme, većinom od strujnih kalemova.

„Interesovao sam se za odbačeni materijal i tokom studiranja na ALU Trebinje i ovaj ciklus je krenuo od jednog kruga, koji je večeras ovdje predstavljen. Svi „Krugovi“ koji su večeras izloženi imaju jedinstvenu priču“, kazao je autor.

Muzej Hercegovine u Trebinju, ovom izložbom nastavlja ciklus „Mladi hercegovački slikari“, u okviru kojeg su se posljednjih godina publici predstavljali naši mladi umjetnici.

Dragan Batinić rođen je u Bileći 1985. godine. Diplomirao je 2012. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju, odsjek slikarstvo. Pored slikarstva bavi se i skulpturom i reljefom u kamenu. Selektor je Likovnog saborovanja „Simeon Dobrićevski“ u Bileći. Član je Udruženja likovnih umjetnika Istočne Hercegovine „Milorad Ćorović“ od njegovog osnivanja 2013. godine.

Izložba „Krugovi“ autora Dragana Batinića u Galeriji Muzeja Hercegovine u Trebinju biće otvorena za posjetioce do 1. februara 2020. godineKategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: