Višegrad: Otvaranje izložbe remek djela srpske moderne | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Višegrad: Otvaranje izložbe remek djela srpske moderne

Izvor: SRNA | Foto: SRNA | Datum:17.01.2020.

Remek djela srpske moderne biće predstavljena na izložbi pod nazivom "Moderna" iz kolekcije Kuće legata, koja će danas biti svečano otvorena u galeriji "Lubarda" u Andrićevom institutu u Andrićgradu.

 

 

 

 



Publika će na ovoj izložbi imati prilike da vidi radove Petra Lubarde, Milana Konjovića, Marka Čelebonovića, Olge Jevrić, Olge Jančić, Milene Jeftić Ničeve Kostić, Koste Bogdanovića, Ljubice Cuce Sokić, Milenka Šerbana, Save Šumanovića, Petra Dobrovića, Riste Stijovića i Nedeljka Gvozdenovića", najavili su iz Instituta.

Izložbu će otvoriti direktor Andrićevog instituta Emir Kusturica. Na otvaranju će govoriti vršilac dužnosti direktora Kuće legata Filip Brusić Renaud i autor izložbe Dina Pavić.

Iz Andrićevog instituta Srni je potvrđeno da će, u okviru programa Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala "Kustendorf", galerija Andrićevog instituta kao domaćin izložbe i Kuća legata iz Beograda odabranim radovima iz svoje kolekcije publici predstaviti remek djela srpske moderne.

"Moderna" je uzeta kao vremenski okvir i umjetničko nasljeđe koje je pratilo rad umjetnika čija će djela biti predstavljena.

Iz Instituta su naveli da je postavka ove izložbe samo jedno od mogućih viđenja bogate kolekcije i pokazuje da je ona kao takva nezaobilazna stanica u sagledavanju i praćenju tokova srpske moderne.

Izložbu su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, Sekretarijat za kulturu grada Beograda i Andrićev institut iz Višegrada.

Izložba će biti otvorena u 13.00 časova. 



Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: