Zajedno nastupili horovi iz Trebinja i Kalifornije | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Zajedno nastupili horovi iz Trebinja i Kalifornije

Datum:30.03.2015.

U Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju večeras su zajedno koncert održali horovi srednjih muzičkih škola iz Trebinja i Nevada Sitija u Kaliforniji.

Zajedno nastupili horovi iz Trebinja i KalifornijeNastup horova, na čijem repertoaru je bila duhovna muzika, izazvao je veliku pažnju građana Trebinja.

Gosti iz SAD izrazili su zadovoljstvo što nastupaju u gradu u kome su, kako kažu, upoznali srdačnost ovdašnjeg naroda, srpsku kulturu, kao i ljepote vjerskih objekata.

Poseban doživljaj i osjećaj duhovnog mira, kako su istakli, bio je nastup u Sabornom hramu, čija ih je ljepota impresionirala.

Dirigent hora Srednje muzičke škole iz Trebinja Milisav Sukonjica istakao je da je ovo treća godina zaredom da u Trebinju nastupaju horovi iz SAD u okviru balkanskih turneja, ali da prvi put nastupaju srednjoškolci.

"Hor iz Amerike izrazio je želju da zajedno sa njima organizujemo koncert i mogli smo da vidimo da je publika pozitivno reagovala", istakao je Sukonjica i dodao da je, zahvaljujući svešteniku Stevanu Kovačeviću koji je jedno vrijeme boravio u Americi. uspostavljena veza sa tamošnjim horovima.

Učenik trećeg razreda Srednje muzičke škole u Trebinju Stefan Denda rekao je da su učesnici koncerta prethodnih dana naporno radili i vježbali i da su, zahvaljujući dirigentu Sukonjici, pokazali pravao umijeće pred kolegama iz SAD i mnogobrojnom publikom.

"Dali smo sve od sebe i bilo je veličanstveno", istakao je Denda, naglašavajući da je takvom osjećaju mnogo doprinio i prelijepi unutrašnji ambijent Sabornog hrama.

Hor iz Kalifornije je prethodno održao koncert u Dubrovniku, a slijede nastupi u Mostaru, Sarajevu i Beogradu.


Izvor: SRNA


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: