Najava: Promocija romana 'Mulat albino komarac' | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Najava: Promocija romana 'Mulat albino komarac'

Izvor: Narodna biblioteka | Datum:03.02.2020.

U srijedu, 5. februara, s početkom od 19:00, u Narodnoj biblioteci Trebinje održaće se promocija romana "Mulat albino komarac" Steve Grabovca, koji je ove godine završio u najužem izboru za NIN-ovu nagradu.

Bekim Sejranović je u recenziji ovog romana napisao sljedeće: "Roman Steve Grabovca 'Mulat albino komarac' svjedočanstvo je o jednoj izgubljenoj generaciji. Na samom početku, u djetinjstvu, ta generacija pred sobom kao da ima, bar se tako može činiti onima koji su u to vjerovali, neku budućnost, no umjesto toga, slijedi ratna apokalipsa, upropaštene tinejdžerske godine, a potom, kad dođe nekakav mir, slijedi život bez nade u postapokaliptičnom, postratnom, distopijskom društvu koje danas svi tako dobro poznajemo. “Mulat albino komarac” jedna je od mnogih pripovijesti o prošlosti koju bi najradije svi zaboravili. Radi se o izuzetno čitljivom, ali i tužnom štivu, pisanom iskrenim i jednostavnim jezikom, bez zadrške i bez ikakve naznake politiziranja. Stevo Grabovac napisao je roman koji će se čitati i dugo pamtiti."

O knjizi će govoriti Stevo Grabovac, autor romana, i Boris Maksimović, izdavač, koji će tom prilikom publici predstaviti i neka od ostalih izdanja izdavačke kuće Imprimatur.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: